ANBN wordt 35 jaar. Dat willen we vieren!
Wij nodigen je van harte uit op de feestelijke voorstelling van onze vernieuwde werking!
Donderdag 19 februari 2015 | Romaanse Poort | Brusselsestraat 63 | Leuven
19u.45 Onthaal
20u. ANBN stelt voor: nieuwe missie, visie en website
20u.30 ANBN viert feest in 2015: voorstelling verdere activiteiten
20u.45 Feedbackronde
21u.30 Afsluiting
Kom kennismaken met de vernieuwde werking en website!
Inschrijven kan via info@anbn.be (deelname is gratis).
Wat is er vernieuwend aan onze werking tegenover 35 jaar geleden?
Herstelgericht
Een grote vernieuwing is volgens mij dat we met onze werking veel meer inzetten op het bieden van perspectief, hoop en mogelijkheden om te werken aan je persoonlijke herstel.
We staan niet meer op de barricades om te “vechten tegen vooroordelen” of te roepen dat “we mensen moeten overtuigen hoe erg het wel is”, maar we tonen juist zelf inspirerende voorbeelden en verhalen. Daardoor kunnen mensen meer openheid, steun, motivatie en hoop ervaren.
Samen werken aan herstel
We zijn veel meer dan vroeger (expiliciet) op samenwerking gericht en we zoeken aansluiting bij iedereen die vragen heeft rond eetstoornissen (in plaats van vooral of uitsluitend activiteiten te organiseren voor personen met een ES of voor hun ouders/familie).
Ervaringsdeskundigheid troef!
We komen naar buiten met de boodschap dat (familie-)ervaringsdeskundigen een belangrijke bron van informatie en steun kunnen zijn en dat zij mensen kunnen bijstaan in het proces van herkennen dat er een probleem is tot de fase van herstel.
Verhalen delen, mensen verbinden
We zetten meer dan voorheen in op het delen van ervaringen, door mensen de kans te geven hun verhaal te delen zodat ze hoop kunnen geven en inspiratie kunnen bieden aan anderen. We brengen mensen samen om te leren uit wat anderen al heeft geholpen.
De nieuwe website is daarom ook opgebouwd rond verhalen, waar mensen zich in kunnen herkennen. Geen taaie theorie, maar sprekende voorbeelden. Als je zo’n verhaal leest, denk je: “dit gaat over mij” of “dit gaat over iemand die mij dierbaar is”.
Laagdrempelig, gratis en anoniem
We blijven wel inzetten op laagdrempeligheid: daarom kiezen we bewust voor anonieme beelden op de website, mensen kunnen ons via verschillende kanalen contacteren en ze hoeven zich niet bekend te maken als dat moeilijk is.